Dióleveles popsikrém gyerekeknek
A diólevél hatékony bőrpuhító, védelmező, baktérium, gomba és vírusellenes hatása révén kerül a legtöbb babaápolási termékembe.
Most éppen popsi krém készült; propolisszal, mely erősíti a krém fertőtlenítő hatását - még is megőrzi természetes mivoltát.
Ez lenne az ami kiváltja az egyébként előszeretettel használt cink-oxid port.
Ahogy a gyógynövények belsőleg, úgy külsőleg is egymást kiegészítve (felerősítve) hatásosak igazán.
A babért azért kedvelem jobban mert a mi éghajlatunkon is megterem, így akár abból is készíthető macerátum! Míg ezt a grapefruittal semmiképpen sem javaslom!
Tucatnyi fertőtlenítő, nyugtató-ápoló gyógynövény nő a környezetünkben; de jelen esetben törekedtem egy egyszerű receptre, melyet minden laikus jóakaró kismama elkészíthet otthon ;)
(Hasonló hatást várhatunk a levendulától, kombinálhatjuk bazsalikommal, korianderrel, szegfűszeggel; szintén macerátum vagy illóolaj formájában .)Általános, mindennapi popsi krémként használható a
kipirosodás megelőzésére, emellett hajlatok ápolására; mint a
hónalj-lábujjközök és nyak területe. Ezzel elkerülve a befülledést és
gyulladásokat. A már irritált, sebes - igazán kicsípett - popsira illóolajos krémet lehetőleg ne használjunk, illetve ebben az esetben már gyulladáscsökkentő és szövetregeneráló krémet érdemes keverni....
A méhviasz főként a krém állagáért felelős. Ez kiváltható pl. szójaviasszal.
Enélkül a krém csak olaj marad; tapasztalatom szerint pedig az csak pumpás adagolóban praktikus. Abból pedig nem könnyű üveget beszerezni. Márpedig ez legyen szempont!
Nem mellékesen pedig gyulladásgátló hatású, nyugtatja a bőrt. Antibakteriális hatása pedig gátolja a fertőzések kialakulását.
MINDEN ÖSSZHANGBAN - TÖKÉLETES RECEPT
Elkészítése pedig pofon egyszerű! Ha még soha, de soha nem kutyultál semmit; legjobb ha ezzel kezded!
Tévedés azt hinni, hogy a popsikrémek csak a pelenkás időszakban kapnak fontos szerepet! Így egészen nyugodtan fogj be 1db ( pl. bébiételes üveget) amit csak erre fogsz használni; így nem kell bajlódnod az üveg elmosásával - mert bizony a méhviasz esetében az több mint macera. Ellenben az üveg alján lévő maradékok ( ami mindig marad) tökéletesen elvannak, nem másznak el ;) nem kelnek életre.... csak várják majd a következő bevetést.
Szóval ebben az üvegben fogod mostantól mindig keverni életed gyümölcsének popsikrémjét. ;) A recept 50ml üvegben készül, ezt nyugodtan szorozhatod ahánnyal jólesik... egyszerűen csak kiméred bele a méhviaszt és a diólevél macerátumot.
Ha ez megvan, válassz egy lábast amibe ez az üveg belefér, töltsd meg vízzel annyira, hogy az üveg éppen ne lebegjen a vízen. Ezt nevezzük víz - olykor gőzfürdőnek, ha nem érne bele a vízbe- így olvaszd fel a méhviaszt. A kevergetés meggyorsítja a folyamatot.
Amikor maradéktalanul elolvadt minden apró méhviasz darabka, kivesszük a vízből belekeverjük a propoliszt, belecseppentjük az illóolajat, hagyjuk kihűlni és kész.